Njemica tijekom ronjenja smrtno stradala kod poluotoka Puntižela

Photo lkpu-liro077.jpg
Obavijest o teškoj pomorskoj nesreći sa jednom smrtno stradalom osobom kod Fažanskoga kanala uputila je prema Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrutkture Lučka kapetanija Pula na čijem se području nadzora sigurnosti plovidbe dogodila nesreća.

Pulska Kapetanija je po zaprimljenoj dojavi o nesreći izvjestila Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganje i spašavnja na moru (MRCC Rijeka) koja je dalje pozvala u intervenciju Hitnu medicinsku pomoć Pula i  Pomorsku policiju Pula.

Prema prikupljenim podatcima i očevidom na poziciji nesreće u predjelu južnoga dijela Fažanskog kanala, na obali poluotoka Puntižela nasuprot otočića Kozada, djelatnici pulske Kapetanije zatekli su tijelo mrtve ženske osobe u ronilačkom odijelu. Prema izjavama očevidaca pretpostavlja se da se pomorska nesreća dogodila danas oko 11.10 sati, kada je stradala J.K. (rođena 1998. godine), njemačka državljanka.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći Pula prevezli su tijelo u Zavod za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije gdje je ustanovljeno kako je Njemica nažalost preminula uslijed zadobivenih teških i smrtonosnih ozljeda i amputacija dijelova tijela, stoga je istraga usmjerena prema motornoj jahti naziva „Con Tici 1“, talijanske zastave, duljine 13,68 metara i snage pogonskoga stroja od 330 kW, u vlasništvu L.F. iz Italije, koja se zatekla u neposrednoj blizini pozicije nesreće koje su djelatnici Lučke kapetanije Pula osigurali od prilaza drugih plovila i osoba do okončanja istrage.

O ovoj teškoj pomorskoj nesreći obaviješteno je i Županijsko državno odvjetništvo u Puli koje zajedno sa djelatnicima pulske Kapetanije i službenicima Pomorske policije Pula provodi istražne radnje o okolnostima ove nesreće.