Otvorena nova obala za ribare u Rogoznici

Photo nsl w zmjZA Rogoznica 10_12.jpg
Zamjenik ministra Zdenko Antešić u nazočnosti župana Gorana Pauka, načelnice opcine Rogoznica Sandre Jakelić i ravnatelja županijske Lučke uprave Željka Dulibića svečano je otvorio novoizgrađeni dio operativne obale u Rogoznici namijenjene za iskrcaj ribe i prihvat ribarskih brodova.

Novoizgrađena riva duga je osamdeset metara, a ukupna vrijednost investicije je 3.2 milijuna kuna.

Prilikom otvaranja ribarske obale Antešić je istaknuo važnost i nužnost ulaganja u obalnu infrastrukturu kao preduvjet razvoja gospodarstva, te apelirao na predstavnike lokalne i područne samouprave na intezivno uključivanje u izradu projekata s ciljem apliciranja na sredstva iz fondova EU.

Načelnica općine Rogoznica  rekla je kako je Rogoznica niz godina namjeravala riješiti problem ribara, odnosno odvojiti stari dio rive od mjesta iskcaja ribe, što je dovršenjem ovog projekta i postignuto.

Izrazivši zadovoljstvo dovršenjem projekta, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk rekao je kako se nada dobroj budućoj suradnji i daljnjim poticajnim razvojnim projektima, najavivši projekt izgradnje nove ribarske luke Peles, za koju će se tijekom iduće godine krenuti u izradu projektne dokumentacije, a koja se planira financirati sredstvima iz fondova EU.

Izgradnju rive u Rogoznici, uz Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture sufinancirali su Šibensko-kninska županija i županijska Lučka uprava.