Lučka uprava Vukovar na Cruise & RiverCruise Convention

Photo nsl LUVU C-RCC 16-9_15.jpg
U suradnji s Turističkim zajednicama Vukovarsko - srijemske i Osječko - baranjske županije, a pod pokroviteljstvom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Lučka uprava Vukovar sudjelovala je na Cruise & RiverCruise Convention koji se održavao u Hamburgu od 9. do 11. rujna.

Ovaj specijalizirani sajam za međunarodna krstarenja morima i rijekama okupio je gotovo 250 izlagača iz 50 zemalja koji su prezentirali svoje proizvode, usluge i inovacije.

Jedini štand koji je predstavljao našu zemlju na ovom prestižnom sajmu kruzinga pod nazivom Croatian Ports, bio je mjesto okupljanja brojnih posjetitelja iz Hrvatske.

U danima održavanja sajma obavljeni su razgovori s brojnim predstavnicima kruzing industrije među kojima svakako najvažniji s Danielom Thirietom, direktorom AmaWaterwaysa i Gerhardom Skoffom koji je na sajmu bio predstavnik Vikinga Cruisesa. Njihove sugestije u poboljšanju organizacije rasporeda pristajanja te preporuke za bogatiju turističku ponudu destinacije, svakako će doprinijeti jačanju uloge riječnih pristaništa u Hrvatskoj na kruzing tržištu.
 
Osim promotivnog dijela ponude podunavske regije u izlagačkom dijelu, ravnateljica Lučke uprave Božana Matoš sudjelovala je i na konferencijskom dijelu programa koji je između ostalih tema obradio i teme vezane uz riječni kruzing.
 
Kako ostvariti sinergiju između gostiju s kruzera i lokalnog stanovništva, kako se nositi s gužvama u visokoj sezoni, kako se pripremiti za ulazak gostiju s istočnog tržišta, teme su kojima su se posvetili vodeći stručnjaci kruzing industrije.
 
Ostvareni kontakti, informacije o potrebama korisnika te promocija hrvatskog podunavlja zasigurno će doprinijeti da se broj pristajanja kruzera na Dunavu u narednim godinama poveća te će Lučka uprava i dalje raditi na promociji ove vrste turizma, a koja je usko vezana uz njenu djelatnost.