Sudar brodica kod Kaprija, nema ozlijeđenih

Photo luckaKapetanija_IK.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je sinoć, 10. rujna u 20.30 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Šibenik poziv vlasnika plovila koje je sudjelovalo u pomorskoj nesreći u blizini otoka Kaprije, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Šibenik i šibenska postaja Pomorske policije.

Djelatnici šibenske Kapetanije po dojavi nisu isplovljavali na poziciju nesreće budući da je jedno od plovila koje je sudjelovalo u sudaru do tada već pristalo u kaprijsku luku, dok je drugo plovilo napustilo poziciju nesreće.

Budući da plovilo drugoga sudionihka pomorske nesreće nije bilo dostupno vezano uz obavljanje očevida, djelatnici Kapetanije su u prisustvu policijskih službenika obavili razgovor sa D.C. hrvatskim državljaninom, voditeljem te ujedno i vlasnikom brodice drvene građe, šest metara dužine i luke upisa Šibenik, prema čijem se iskazu sudar dogodio sinoć dok je sa suprugom plovio uz otok Kaprije nešto iza 20 sati, kada je na njihovu brodicu udarilo drugo plovilo, tipa gliser, čiji se je voditelj samovoljno udaljio sa pozicije sudara u nepoznatom pravcu, o čemu je Središnjica obavijestila Pomorsku policiju čiji službenici su nestaloga voditelja glisera pronašli danas, 11. rujna u jutranjim satima, te je nad njim započet istražni postupak.

U skladu sa rezultatima polcijske istrage djelatnici Lučke kapetanije Šibenik dovršiti će očevidne radnje pregledom oštećenja i na drugome plovilu, koje je do okončanja policijske istrage nedostupno djelatnicima šibenske Kapetanije.