Organiziran medicinski prijevoz teško ozlijeđenoga člana posade ribarice u splitskome akvatoriju

Photo SAR - kalafurija.jpg
Lučka kapetanija Split obavijestila je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture o poduzetome hitnom medicinskom prijevozu teško ozlijeđenoga mornara ribarice u jutarnjim satima, u splitskome akvatoriju.

Djelatnici splitske Kapetanije zaprimili su danas, 13. listopada u 08.20 sati dojavu djelatnika Hitne medicinske pomoći Split o teško ozlijeđenome članu posade ribarskoga broda naziva „Nona Milka“, hrvatske zastave čiji je zapovjednik N.A. zatražio hitan medicinski transport ozlijeđenoga sa tadašnje pozicije plovidbe, oko 5 NM jugozapadno od Splitskih vrata, slijedom čega je iz splitske Kapetanije prema dojavljenoj poziciji odmah upućena spasilačka brodica sa ukrcanim djelatnicima HMP Split.

Ozlijeđenome članu posade, D.T. (rođen 1957. godine) po ukrcaju na službeno plovilo splitske Kapetanije pružena je hitna medicinska pomoć te je odmah po pristajanju u splitsku luku, u 09.05. sati, prevezen kolima HMP Split u daljnje medicinsko postupanje u splitski KBC, odakle je potvrđeno teško tjelesno ozlijeđivanje stradaloga u predjelu glave.

U okviru očevida o uzrocima teškoga ozlijeđivanja ribarski brod zadržan je na vezu u ribarskoj luci Brižine, a prema prikupljenim podatcima i temeljem izuzetih izjava članova posade, do ozlijeđivanja mornara došlo je uslijed njegovoga pada na palubi.

Djelatnici Lučke kapetanije Split u suradnji sa službenicima Pomorske policije Split provode očevid o uzrocima ove nesreće.