Zapalila se austrijska dvotrupna jedrilica kod Cavtata, nema ozlijeđenih

Photo nsl MRCC POZAR KATMR-CAVTAT LKDU 10-6_14.JPG
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašvanja na moru (MRCC Rijeka) danas u 10.55 sati zaprimila je poziv pogibelji sa katamarana naziva „Mohe“, koji se u trenutku dojave nalazio južno od Cavtata, te je Središnjica odmah pokrenula akciju traganja i spašavanja na moru.

U operaciju traganja i spašavanja MRCC Rijeka uključila je brod „Danče“, Lučke kapetanije Dubrovnik, avion Obalne straže  tipa „Pilatus“ i brod Pomorske policije Dubrovnik „Sv.Mihovil“ koji je isplovio sa vatrogascima.

Prema prikupljenim podatcima požar je izbio na plovilu dužine 16 metara, tipa jedrilica dvotrupac (katamaran) sa dva člana posade, oba austrijski državljani (jedan od njih je vlasnik jedrilice), koji su se odmah po izbijanju požara prekrcali u pomoćni gumenjak s motorom te se udaljili od goruće jedrilice.

Brodolomce su u 12.48 sati pronašli službenici Pomorske policije na poziciji oko 20 nautičkih milja južno od Cavtata u hrvatskome području ZERP-a, te su ih neozlijeđene prekrcali na „Sv.Mihovil“, te su nastavili dalje prema poziciji zapaljenoga plovila u pratnji kapetanijinoga broda „Danče“, dok je posada remorkera „Antares“, Jadranskog pomorskog servisa, stavljena u pripravnost. Nije primjećeno zagađenje mora.

Očevid o uzrocima ovog požara je u tijeku, a dvoje spašenih austrijskih članova posade ne zna što bi mogao biti uzrok zapaljenja plovila.