Hrvatski državljanin pronađen mrtav na brodici kod Maloga Lošinja

Photo luckaKapetanija_IK.jpg
Policijski očevid u tijeku je slijedom pronalaska tijela hrvatskoga državljanina na brodici nedaleko malološinjske obale.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je danas, 17. veljače u 12.25 sati posredstvom Županijskoga dojavnog centra 112 Rijeka poziv očevica o čovjeku koji je u ronilačkom odjelu nepomično leži na brodici na poziciji  uvala Baldarka, istočna obala otoka Mali Lošinj na oko 50 metara od obale, o čemu je Središnjica odmah obavijestila nadležnu Lučku ispostavu Mali Lošinj i Pomorsku policiju Rijeka.

Nedug po prijemu dojave djelatnici malološinjske Ispostave na dojavljenoj poziciji pronašli su brodicu na kojoj je preko pramčane ograde visjelo tijelo nažalost preminuloga S.D., (rođen 1955. godine), hrvatski državljanin te je u dogovoru sa policijskim službenicima brodica uzeta u tegalj do obale gdje je započela policijska istraga o ovome slučaju.

U okviru očevidnih radnji djelatnici Lučke ispostave Mali Lošinj utvrdili su da je preminuli pronađen u vlastitoj brodici hrvatske zastave, plavo – bijele boje sa kabinom i tendom, pogonjena brodskim pogonskim strojem snage 132 kW.

Daljnje istražne radnje provode službenici krim - policije.