Brodica bez nadzora nasukala se na lukobran riječke luke, nema ozlijeđenih

Photo SAR - kalafurija.jpg

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je posredstvom djelatnika Lučke kapetanije Rijeka dojavu o manjoj pomorskoj nezgodi koja se jučer, 10. lipnja u 09.45 sati dogodila kod lukobrana riječke Luke, na koji se nasukala brodica duljine 6,5 metara, hrvatske zastave, bez posade.

Naime, brodica je s upaljenim brodskim pogonskim strojem bez nadzora voditelja i članova posade udarila lijevim bokom u vanjsku frontu lukobrana. Prilikom nekontrolirane plovidbe brodica, srećom, nije prouzročila sudar ili neki drugi slučaj stradavanja sudionika u pomorskom prometu, a na poziciju nezgode odmah po dojavi, isplovio je dežurni djelatnik LK Rijeka.

Nedugo potom, u 10.15 sati MRCC Rijeka od Pomorske policije Rijeka proslijeđena je dojava građanina koji je u moru oko 2 nautičke milje od lučkoga lukobrana pronašao jedinoga člana posade, ujedno i voditelja nasukane brodice, N.M. (rođen 1981. godine) te ga ukrcao na brodicu i prevezao u Luku.

Očevidom na poziciji nezgode djelatnici Lučke kapetanije Rijeka ustanovili su oštećenja lijeve strane trupa iznad razine mora, brodica je u plovnome stanju, a voditelj brodice u trenutku nezgode nije bio pod utjecajem alkohola, nego je prema njegovome svjedočenju slučajno pao sa palube u more pri čemu nije pretrpio nikakve ozljede.

Na poziciji nezgode nije uočeno zagađenja mora.