Pomoćnik ministra Šarin održao sjednicu Stožera za zaštitu i spašavanje na moru

Photo nsl pmGS-SAR 1-7_16.jpg
Sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje na moru održana je u četvrtak, 30. lipnja u zgradi Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture pod predsjedanjem pomoćnika ministra kap. Gorana Šarina, na teme u okviru unaprijed usuglašenoga Dnevnog reda.

Na Sjednici su se u okviru predloženih tema kao najzahtjevnije svakako istaknute analitika rada Službe traganja i spašavanja na moru tijekom protekle 2015. godine te uvid u stanje Službe uoči, odnosno tijekom tekuće ljetne sezone.

Sudionici Sjednice također su predložili, usuglasili te usvojili potrebne mjere za unaprijeđenje rada Službe traganja i spašavanja na moru za 2016. godinu, a usuglašeno je i zajedničko stajalište vezano uz nacrt teksta izmjena i dopuna Poslovnika Stožera za zaštitu i spašavanje na moru.

Uz pomoćnika ministra, kap. Gorana Šarina u radu Sjednice sudjelovali su službenici resornoga Ministarstva iz nadležne Uprave sigurnosti plovidbe, Lukša Čičovački, načelnik Sektora  za nadzor i upravljanje pomorskim prometom, traganje i spašavanje i zaštitu mora, Damian Dundović, ispred Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i Darko Meštrović, direktor Plovputa te predstavnici drugih nadležnih državnih tijela i službi koje sudjeluju u radu Stožera, Mladen Novoselac ispred Uprave za granicu pri Ravnateljstvu policije, Ministarstva unutarnjih poslova RH, Stjepan Korda ispred Ministarstva obrane RH te Damir Zec sa Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.