Vlada: Odluka o imenovanju novog ravnatelja Hrvatskog hidrografskog instituta

Photo VRH-ulaz.jpg
Na zatvorenom dijelu 144. sjednice Vlade Republike Hrvatske imenovan je novi ravnatelj Hrvatskog hidrografskog instituta Nenad Leder, dok je dosadašnji ravnatelj Zvonko Gržetić  razriješen dužnosti  iz osobnih razloga.

Naime, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture zaprimilo je dana 24. veljače 2014. godine od Upravnog vijeća Hrvatskog hidrografskog instituta izvanredni otkaz Ugovora o radu Zvonka Gržetića, ravnatelja Hrvatskog hidrografskog instituta, prema kojem se navodi da s danom 20. veljače 2014. godine isti prestaje bit zaposlenikom te javne ustanove.  Kako bi se osiguralo redovito i kontinuirano poslovanje Hrvatskog hidrografskog instituta, kao javne ustanove od osobite važnosti za sigurnost na moru, predloženo je imenovanje Nenada Ledera na dužnost novog ravnatelja.

Novoimenovani ravnatelj Nenad Leder, do sada je obavljao poslove pomoćnika ravnatelja Hrvatskog hidrografskog instituta, te ispunjava uvjete za radno mjesto ravnatelja kako su utvrđeni člankom 34. stavak 4. Zakona o hidrografskoj djelatnosti.