Kod Raba organizirana potraga za njemačkim turistom

Photo DANCE_19.09.2011.jpg
Na riječkom području nadzora sigurnosti plovidbe rano jutros koordinirana je potraga za nestalim njemačkim turistom koji se noćas uputio plivati Barbatskim kanalom.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jutros, 26. srpnja u 06.34 sati posredstvom postaje Pomorske policije Rijeka obaviještena je o nestanku muškarca koji je noćas navodno preplivao Barbatski kanal, ispred uvale Pudarica, te vjerojatno isplivao na otok  Dolin, jugozapadno od otoka Raba, slijedom čega je Središnjica u koordinaciji sa nadležnom Lučkom ispostavom Rab i Pomorskom policijom pokrenula potražnu akciju na moru.

Djelatnici rapske Ispostave u 08.18 sati dojavili su u MRCC Rijeka o pronalasku osobe na otočiću Dolin, odnosno djelatnik LI Rab uspio se popeti na sami vrh otoka (Veli Vrh) koji je prilično nepristupačan odakle je potvrdio da se radi o traženoj osobi, I.B. (rođen 1991. godine), njemački državljanin.

Zbog nepristupačnoga terena na poziciji pronalaska Središnjica je u akciju spašavanja uključila i pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja Rijeka, koji su u 09.08 sati u suradnji sa djelatnikom LI Rab prepratili neozlijeđenoga njemačkog državljanina na službeno plovilo Lučke ispostave Rab, odakle je nedugo potom u lučici Pudarica prekrcan na plovilo Pomorske policije Rijeka, zbog daljnjega policijskog  postupanja, budući da je utvrđeno kako je Njemac večer ranije, 25. srpnja pobjegao policijskoj ophodnji na otoku Rabu.