Njemačka državljanka smrtno stradala tijekom ronjenja kod naselja Sv. Marina, suprug ozlijeđen

Photo SAR - kalafurija.jpg
Nacionalna središnjica za traganje i spašavnje na moru (MRCC Rijeka) danas je u  12.40 sati od Lučke kapetanije Pula zaprimila obavijest kako je na području naselja Sv. Marina, Općina Labin, došlo do stradavanja dvoje ronilaca, od kojih je jedna osoba smrtno stradala.

Riječ je o supružnicima, njemačkim državljanima, od kojih je smrtno stradala supruga M.L.B. (rođena 1974.), dok je suprug M.T.B. (rođen 1970.) ozlijeđen.

Djelatnik Lučke ispostave Rabac odmah po dojavi krenuo je u nadzor, u 13.30 sati stigao je u ronilački centar gdje je zatekao djelatnike Hitne službe Doma zdravlja Labin, djelatnike Policijske postaje Labin, voditelja ronjenja te unesrećene ronioce, od kojih je za žensku osobu već bila utrvrđena smrt, dok je ozlijeđeni ronilac, suprug smrtno stradale, preuzet u hitno medicinsko postupanje.

Prema prikupljenim informacijama njemački supružnici su u prijepodnevnim satima u organizaciji mjesnog ronilačkog kluba krenuli na ronjenje, za vrijeme ronjenja na dubini od oko 36 metara osjetili su određene poteškoće te su započeli postupak izranjanja na površinu, no na dubini od 10 metara, njemačka državljanka izgubila je svijest. Odmah po izranjanju započelo se sa postupkom pružanja prve pomoći, a dolaskom u prostor ronilačkoga kluba djelatnici Hitne pomoći primjenili su postupak reanimacije unesrećene, no nažalost bez uspjeha.

Od stran istražnih tijela izuzeta je sva oprema i dokumentacija povezana sa ovim slučajem stradavanja, te se očekuje dolazak istražnog sudca iz Pule, mrtvozornika, a u okviru istražnih postupaka koji slijede, izvršiti će se i testiranje ronilačke opreme na zahtjev kriminalističke policije.