Jadrolinija potpisala ugovore o gradnji 4 broda i upravljanju „Kraljicom mora“

Photo nsl w minSHDoncic KM RI 5-3_13.jpg
Predsjednik uprave Jadrolinije Slavko Lončar i predsjednik Uprave Uljanika Ante Brajković potpisali su danas u Luci Rijeka ugovor o gradnji četiri nova broda u vrijednosti 32 milijuna eura.

Dovršetak gradnje brodova namijenjenih za održavanje lokalnih linija očekuje se do početka turističke sezone 2014. godine.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što je upravo našem brodogradilištu povjeren ovaj posao, kojeg ćemo svakako nastojati odraditi kvalitetno poštivajući zadane rokove." - rekao je Brajković.

Novogradnje će dodatno osnažiti postojeću bijelu flotu Jadrolinije koja održava obalni linijski pomorski promet na Jadranu. Novi brodovi bit će dugi oko 99 metara a moći će prevoziti do 938 putnika i 145 vozila.

Potpisivanju ugovora na školskom brodu „Kraljica mora“ bio je i ministar Siniša Hajdaš Dončić koji je potom s predsjednikom Uprave Jadrolinije Slavkom Lončarom, potpisao i Ugovor o upravljanju školskim brodom „Kraljica mora“ na kojem se školuju budući pomorci.

"Ministarstvo pomorstva kontinuirano ulaže velike napore u kvalitetno obrazovanje budućih pomoraca." - rekao je ministar.

"Preuzevši odgovornost upravljanja školskim brodom trudit ćemo se da se najbolja iskustva naših pomoraca  prenose na đake i studente pomorce koji će praktičnu nastavu održavati na logeru." - dodao je Lončar.

Jadrolinija će tako u iduće četiri godine upravljati motornim jedrenjakom kojim se za izobrazbu koriste učenici i studenti pomorskih škola i fakulteta za čiju je namjenu i sagrađen,  a ugovor je potpisan nakon provedenog postupka javne nabave.

Na potpisivanju ugovora o gradnji i upravljanju bio je i pomoćnik ministra za pomorstvo Igor Butorac.