Njemački ronioc utopio se kod otoka Visa

Photo m-barjak.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) danas je u ranim poslijepodnevnim satima zaprimila dojavu o utopljeniku uz obalu otoka Visa, o čemu je obavijštena nadležna Lučka ispostava Komiža i postaja Pomorske policije čiji djelatnici su isplovili prema pozciji nesreće.

Prema izvješću djelatnika Ispostave ronilačka nesreća dogodila se na poziciji Mali Brjak, otok Vis, kamo je utopljenik doplovio u grupi 13 ronilaca plovilom lokalnoga ronilačkog kluba, koji je i organizirao ovu ronilačku turu.

Nakon obavljenoga ronjenja grupa ronilaca primjetila je da nedostaje ronilac N. J. (rođen 1966. godine), njemački državljanin, te su ga uočili nedaleko plovila kako pluta u potrbušnom položaju licem zaronjenim u more. Utopljenika su odmah izvukli na palubu gdje mu je jedan od ronilaca, liječnik po struci, započeo primjenjivati postupak reanimacije u trajanju oko pola sata, no nažalost bezuspješno.

Do dolaska djelatnika pomorske policije nesretni njemački ronioc već je preminuo, te su policijski službenici uzeli izjave svih članova posade, izuzeli svu relevantnu dokumentaciju radi istražnih radnji te su pokojnika prenijeli na policijsko plovilo i prevezli u Split na obdukciju.

Točan uzrok smrti njemačkoga ronioca nije utvrđen, a daljnje istražne radnje o uzrocima ove nesreće  provodi OKC MUP Splitsko – dalmatinske županije.