Ministar Oleg Butković održao radni sastanak sa županom Zlatkom Komadinom

Photo nsl MIN-PGZ 24-7_17.JPG
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković i  župan Zlatko Komadina održali su danas u sjedištu Županije radni sastanak na kojem je bilo riječi o funkcioniranju Zračne luke Rijeka, financiranju projekata županijskih lučkih uprava, kao i projekata cestovnog i željezničkog prometa na području županije.

Poseban naglasak stavljen je na daljnji razvoj i perspektivu Zračne luke Rijeka te je dogovoreno da će se krenuti u infrastrukturno jačanje kao i povećanje prometa kroz sustav udruženog oglašavanja. Za sljedeći tjedan dogovoren je još jedan zajednički sastanak u Zračnoj luci Rijeka s ciljem dogovora oko podrške projektima iz proračuna Ministarstva. „Slažem se s prijedlozima i sugestijama od strane župana Komadine budući da su suvlasnici Zračne luke Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Županija, Grad Rijeka i ostale općine. Ima dosta prostora za napredak, a u jednom koordiniranom radu i pristupu to možemo i ostvariti“, najavio je ministar Butković.

Kako je rekao župan Zlatko Komadina, na današnjem su sastanku definirani kratkoročni, srednjoročni i dugoročni projekti.
"Radimo Master plan prometa kojim bi rješavali željeznice i cestovno povezivanje riječke aglomeracije na glavne europske prometne pravce, u smislu planiranja i pripreme projektne dokumentacije. U srednjoročnom smislu tu je dio nepostojećih poveznica dijelova nekih prometnica. U kratkoročnom priču ulaze svi projekti koje imamo spremne. To su projekti naših županijskih lučkih uprava Cres, Lošinj, Novi Vinodolski i Krk na čijim lokalitetima već u idućoj godini započinje izgradnja novih lukobrana“, rekao je župan.

Na sastanku je bilo riječi i o nizinskoj pruzi, prometnim pravcima i obnovi cesta što će se u narednim godinama zajednički i realizirati.

Ministar Butković zadovoljan je što su se na sastanku dotaknuli najvažnijih tema oko prometne infrastrukture, a osvrnuo se i na pitanje izgradnje nekih županijskih luka i lučke infrastrukture.
 
„Na raspolaganju nam je oko 80 milijuna eura za ulaganja u otočno  povezivanje i gradnju lukobrana i rivi. Tu smo identificirali 4-5 vrlo potentnih projekata vrijednosti oko 10 milijuna eura za koje će Ministarstvo propisati javni poziv. 
Suradnja s županijskim lučkima upravama i do sada je bila na zavidnoj razini te se nadam da ćemo uspješno realizirati i buduće projekte.
 
Uz ministra Olega Butkovića sastanku su nazočili državni tajnik za infrastrukturu, Tomislav Mihotić i pomoćnik ministra, Anđelko Petrinić, dok su ispred Županije sastanku prisustvovali zamjenik župana, Marko Boras Mandić, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze, Nada Milošević i pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima, Ljudevit Krpan.