Njemački ronilac preminuo nakon ronjenja u pulskom akvatoriju

Photo mup-scuba_08.jpg
Njemački ronilac preminuo je nakon stradavanja u ronilačkoj nesreći u pulskome akvatoriju.

Preminuli njemački ronilac, M.D. (rođen 1956. godine) stradao je tjiekom ronilačke ture u utorak popodne, 13. rujna, kada je sudjelovao u organiziranoj ronilačkoj turi sa drugih 12 ronilaca na poziciji potonule olupine m/b „Barun Gausch“.

Prema podatcima dostupnim nakon obavljenog očevida te prema izuzetim izjavama voditelja ronjenja i drugih ronilaca, djelatnici nadležne Lučke kapetanije Pula izvijetili su resorno Ministarstvo i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) da su svi ronioci izronili na vrijeme i po predviđenome planu te se nakon dovršene ronilačke ture, 5 minuta po izronu na površinu mora, jedan ronilac požalio na opću slabost, na što je voditelj ronjenja te ujedno vlasnik ronilačkoga kluba, hrvatski državljanin, pozvao u pomoć Pomorsku policiju čijim je službenim plovilom obavljen prijevoz ronioca do pozicije „Molo Carbone“ u Puli, odakle su ga u daljne postupanje preuezli djelatnici HMP Pula prema pulskoj Općoj bonici.

Jučer, 14. rujna u 03.00 sata ujutro djelatnici Opće bolnice Pula javili su da je stradali njemački ronilac nažalost preminuo tijekom bolničkoga liječenja.

Sva daljnja istražna postupanja u ovome slučaju u nadležnosti su Pomorske policije.