Jedan ozlijeđeni u sudaru plovila na šibenskoj plaži

Photo SAR - kalafurija.jpg
Djelatnici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su jučer, 27. lipnja u 21.30 sati posredstvom Županijskoga dojavnog centra 112 Šibenik, dojavu o sudaru dva plovila u moru nedaleko šibenske gradske plaže, o čemu je Središnjica obavijestila nadležnu Lučku kapetaniju Šibenik.

Dolaskom na poziciju nesreće djelatnici šibenske Kapetanije utvrdili su sudar dva plovila sa jednom ozlijeđenom osobom. Prema prikupljenim podatcima utvrđeno je kako je do sudara došlo sinoć na poziciji u blizini gradske plaže Banj gdje je jet-ski, kojim je upravljao A.B. (rođen 1972. godine), hrvatski državljanin, udario u manju brodicu, tipa gajeta, luke upisa Šibenik kojom je upravljao vlasnik D.B., također hrvatski državljnin.

Uslijed sudara voditelj jet-skia zadobio je tjelesne ozljede te je službenim plovilom šibenske Kapetanije u 21.50 sati prevezen na obalu odakle su ga u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći, a pregledom u šibenskoj bolnici ozlijeđenome je ustanovljen prijelom natkoljenične kosti te prisustvo alkohola u krvi.

Lučka kapetanija Šibenik provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.