Ribarica potonula kod Raba, nema ozlijeđenih

Photo misnjak.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je sinoć, 14. studenoga u 19.00 sati poziv u pomoć od zapovjednika ribarice koji je prijavio potonuće nakon udara u kopno kod otoka Raba, o čemu je Središnjica obavijestila Lučku kapetaniju Rijeka, odnosno nadležnu Lučku ispostavu Rab.

U komunikaciji sa zapovjednikom ribarice utvrđeno je da nema ozlijeđenih, odnosno uz zapovjednika, ujedno i vlasnika na ribarici je bio još jedan član posade te su obojica neozlijeđeni isplivali na obližnju obalu nedaleko pozicije potonuća ribarica u uvali Mišnjak, otok Rab.

Djelatnici rapske Ispostave na poziciju potonuća pristigli su sinoć u 22.04 sata plovilom Pomorske policije te su ustanovili potonuće ribarice dužine 9.60 metara, hrvatske zastave, na dubinu od 3 metra. Do potonuća je prema iskazu oba člana posade navodno došlo zbog oštećenja koja su nastala na trupu ribarice uslijed udara u obližnju obalu.

Na poziciji potonuća nije uočeno onečišćenje mora te je vlasniku ribarice naloženo komercijalno izranjanje i tegalj do određenoga pristaništa koje se ima poduzeti danas, 15. studenoga, kako bi se ujedno obavile i sve potrebne očevidne radnje na plovilu o uzrocima ove pomorske nesreće.