Brodica nasukana na Pelješcu, jedna osoba ozlijeđena

Photo Dance LK DU_12.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o koordiniranoj spasilačkoj akciji prema jednom brodolomcu čija se brodica nasukala na poluotoku Pelješcu.

MRCC Rijeka zaprimila je noćas, 1. lipnja u 01.17 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Dubrovnik poziv pogibelji sa nasukane brodice na zapadnom dijelu poluotoka Pelješca, o čemu je obaviještena Lučka kapetnija Dubrovnik, odnosno, nadležna Lučka ispostava Korčula, čiji djelatnici su radi mogućnosti lakše i brže evakuacije unesrećenog angažirali plovilo Lučke uprave Korčula, sa kojim su u spasilačku akciju isplovili u 01.24 sata, prema rtu Lovište, gdje se dogodilo nasukanje.

Dolaskom na poziciju pronađena je nasukana i polupotopljena brodica sa jednim članom posade, B.M. (rođen 1949. godine), hrvatski državljanin te ujedno vlasnik brodice, koji je u pomorskoj nesreći zadobio ozljedu glave sa vanjskim krvarenjem.

U trenutku pronalaska ozlijeđeni brodolomac bio je pri svijesti i pokretan te je prevezen u luku Korčula, kamo su pristali u 02.40 sati i odakle su ozlijeđenoga u daljnje postupanje preuzeli djelatnici korčulanske Hitne medicinske pomoći.

Nasukana brodica i dalje se nalazi na poziciji pomorske nesreće i trenutno ne predstavlja opasnost sigurnosti plovidbe u tom području.

Očevidom na poziciji nasukanja nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, u trenutku nesreće na moru su vladali povoljni vremenski i plovidbeni uvjeti, stoga će se uzrok ovoj pomorskoj nesreći utvrditi nastavkom očevidnih postupanja, nakon otpuštanja ozlijeđenog brodolomca sa bolničkog liječenja.