Slovenska državljanka preminula na Krku zbog srčanog infarkta

Photo krk.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je danas u 13.26 sati dojavu od djelatnika tvrtke „SeaHelp“ da je u uvali Krušija na otoku Plavniku, između otoka Cresa i Krka, pozlilo ženskoj osobi, te je potreban hitan medicinski prijevoz pacijentice.

Budući da se plovilo „SeaHelp“ tvrtke nalazilo u neposrednoj blizini, Središnjica je koordinirala sa tvrtkom da preuzmu pacijenticu u hitan transport vlastitim plovilom do grada Krka, gdje su pacijenticu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći u 14.08 sati, te nastavili reanimaciju, no nažalost pacijentica je nakon 30 minuta preminula.

Djelatnici nadležne Ispostave utvrdili su da je preminula F.N. (rođena 1954. godine) slovenska državljanka, koja je tijekom plovidbe sa suprugom u njihovom gumenjaku slovenske zastave iznenada doživjela srčani infarkt, kako su ustanovili medicinski djelatnici HMP-a.

Plovilo sa osobnim stvarima preminule Slovenke i njezinoga supruga u tegalj je preuzelo plovilo tvrtke „Seahelp“, do marine Punat.