Obavljena primoredaja vlasti između ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i bivšega ministra Siniše Hajdaša Dončića

Photo MPPI PP-VL 25-1_16.jpg

Primopredaja resorske vlasti održana je u Kabinetu ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture između dosadašnjega ministra Siniše Hajdaša Dončića i novoga ministra Olega Butkovića sa suradnicima, dok je uz bivšega ministra Hajdaša Dončića primopredaji nazočio dosadašnji zamjenik ministra Zdenko Antešić.

Oleg Butković, novi ministrar pomorstva, prometa i infrastrukture preuzeo je službeno Izvješće o radu od prethodnika, čime je ujedno obavljena i službena primopredaja resorske vlasti.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u okviru djelokruga najsloženiji je sustav tijela javne vlasti u Republici Hrvatskoj koje kroz tri glavna resora regulira sve vidove prometa i prometne infrastrukture na području Republike Hrvatske kao i u odnosu na Europske i svjetske prometne sustave sa kojima se kontinuirano usklađuje i unapjeđuje.

Bivši i sadašnji ministar razgovarali su o ustroju Ministarstva, aktualnim financijskim obvezama te resorskim politikama kao što su strategije pomorskog i prometnog razvitka Republike Hrvatske u predstojećem razdoblju.

Ministar Oleg Butković nakon obavljene primopredaje zahvalio se na dosadašnjem radu bivšemu ministru Siniši Hajdašu Dončiću koji je rukovodio Ministarstvom od travnja 2012. godine.