Jedna putnica ozlijeđena kada je trajekt udario u pristanište valbiške luke

Photo nsl Moli LNP_14.jpg
Trajekt „Moli“ prilikom pristajanja u luku Valbiska jučer ujutro udario je pramčanim dijelom u pristanište, prilikom čega je jedna putnica u trajektu ozlijeđena.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je od nadležne Lučke ispostave Lopar dojavu o pomorskoj nezgodi u valbiškoj luci uslijed čega je jedna putnica zadobila tjelesne ozlijede, te je pokrenuta istraga o uzrocima pomorske nesreće.

Djelatnici Lučke ispostave Lopar sa obavljanjem očevida započeli su po povratku trajekta „Moli“ u vlasništvu Linijske nacionalne plovidbe d.d. u luku Lopar nakon obavljene prve jutarnje plovidbe na liniji Lopar – Valbiska.

Temeljem izuzete brodske dokumentacije, detaljnog pregleda trajekta, prikupljenih izjava putnika i članova posade utvrđeno je da je do nesreće tijekom uplovljavanja u luku Valbiska jučer, 13. ožujka u 7.35 sati ujutro, kada je zbog tehničkoga kvara trajekt udario u lučki pristan.

Udar trajekta u obalu uzrokovan je manjim tehničkim kvarom na brodskome stroju, odnosno zbog nemogućnosti prekreta krmenog stroja tijekom manevra pristajanja, prilikom čega je došlo do naglog naginjanja trajekta i pada putnice S.S., hrvatska državljanka, koja je u brodskome salonu izgubila ravnotežu i pala zadobivši tjelesne ozljede. Putnici je na licu mjesta pružena prva pomoć od strane posade trajekta, a po pristajanju u valbišku luku ozlijeđenu putnicu u daljnje postupanje preuzeli su djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Do okončanja istrage o uzrocima ove pomorske nesreće nije dojavljeno o težini ozljeda koje je zadobila putnica trajekta.