Ronioc na dah pronađen mrtav kod Vrgade

Photo vrgada.jpg

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer, 8. listopada u 14:00 sati posredstvom Pomorske policije Zadar zaprimila je dojavu o nestanku ronioca na dah nedaleko otoka Vrgade, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Zadar te je pokrenute akcija traganja za nestalim roniocem T.V. (rođen 1982. godine), hrvatski državljanin.

Djelatnici zadarske Kapetanije dolaskom na poziciju nestanka, otočić Gir, priključili su se u traganju službanicima Pomorske policije Zadar, a prema prikupljenim podatcima djelatnici zadarske Kapetanije utvrdili su da je nestali ronioc na dah propisno označio poziciju zarona ronilačkom bovom za čiji konop je ostala privezana podvodna puška sa ulovom.

Potražnoj akciji na moru djelatnicima zadarske Kapetanije i Pomorske policije nedugo nakon prijave nestanka priključili su se ronioci specijalne postrojbe Pomorske policije kao i tri ronioca privatne tvrtke koja posluje u području traganja.

Nažalost, tijelo nestaloga ronioca pronađeno je podmorskom potragom jučer u 17 sati, na poziciji kod otoka Šipnat.

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar danas dovršenim očevidom utvrdili su da je stradali ronioc poštovao ronilačke propise označavanja mjesta zarona, dok će se točan uzrok stradavanja utvrditi u okviru daljnje policijske istrage.