Dva Jadrolonijina trajekta sudarila se sinoć prilikom pristajanja u Gaženicu po jakome jugu

Photo nsl TRAJEKTI LKZD 27-7_14.jpg
Lučka kapetanija Zadar izvjestila je o sudaru dvaju trajekata prilikom pristajanja u trajketnu luku Gaženica, sinoć, 26. srpnja nedugo prije ponoći.

Inspektori zadarske Kapetanije odmah po dojavi isplovili su na poziciju nesreće gdje su izvršili očevid, te je prema prikupljenim podatcima ustanovljeno kako je jučer navečer, 26. srpnja u 23.15 sati prilikom manevra pristajanja Jadrolinijinoga RO-RO putničkoga broda naziva „Bartol Kašić“ u luku Gaženica, uslijed udara olujnog vjetra jugozapadnog smjera došlo do zanošenja broda i naslanjanja na drugi brod naziva „Vladimir Nazor“, također iz Jadrolinijine flote.

Unatoč upotrebi glavnih pogonskih strojeva kao i pramčanoga propelera brod se nije mogao kontrolirati te je došlo do naslanjanja na drugo plovilo pri čemu je došlo do oštećivanja oba broda, ali srećom nitko od članova posade nije ozlijeđen.

Djelatnici Kapetanije ustanovili su na brodu „Vladimir Nazor“ manja oštećenja i utvrdili da je sposoban za daljnju plovidbu, dok je brod „Bartol Kašić“ pretrpio znatnija oštećenja zbog kojih nije sposoban za nastavak komercijalne plovidbe, stoga je Lučka kapetanija Zadar brodu izdala svjedodžbu za jedno nekomercijalno putovanje do luke popravka.

Na poziciji nesreće nisu uočeni tragovi onečišćenja mora.