Kod Malog Osira nakon cjelonoćne potrage pronađeno tijelo nestalog ribara

Photo Dance LK DU_12.jpg

Tijekom noći i jutra u zapadnom Kvarneru trajala je intenzivna potraga za nestalim hrvatskim ribarom, čije je beživotno tijelo podmorskom potragom pronađeno danas prije podne.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) sa Lučkom kapetanijom Rijeka i Lučkom ispostavom Mali Lošinj koordinirali su intenzivnu pomorsku potragu u lošinjskom akvatoriju za nestalim ribarom.

Potraga je pokrenuta sinoć, 8. srpnja u 23.00 sata slijedom dojave Pomorske policije Rijeka, čiji službenici su sa dva plovila također sudjelovali u potražnoj akciji, a potrazi su se sa jednim plovilom priključili i djelatnici tvrtke „SeaHelp“.

Najintenzivnija potraga odvijala se kod otoka Veli i Mali Osir u Lošinjskom kanalu, kamo je, prema dostupnim podatcima, nestali ribar isplovio oko 18.30 sati brodicom dužine 3,5 metra, bez kabine.

MRCC Rijeka je rano jutros, 9. srpnja u potragu uključila ronioce specijalne jedinice Pomorske policije Rijeka, dok je u suradnji sa Obalnom stražom RH angažiran i zrakoplov tipa „Pilatus“, koji je obavio prelete u području potrage.

Jutros u 10.27 sati Pomorska policija Rijeka dojavila je u  Središnjicu o pronalasku beživotnog tijela nestalog ribara, koje su policijski ronioci pronašli u moru kod Malog Osira na dubini 7 do 8 metara, nedaleko od potopljene brodice.

Nakon pronalaska tijela sve daljnje radnje preuzeli su policijski službenici, dok je MRCC Rijeka sve sudionike potražne akcije obavijestila o obustavi ove potražne akcije.

U pretpostavljeno vrijeme nestanka smrtno stradalog hrvatskog ribara na moru su vladali nepovoljni vremenski uvjeti, a točan uzrok ove pomorske nesreće znat će se po okončanju očevida, odnosno, policijske istrage.