ACI pokrenuo akciju preupisa plovila

Photo ACI04072011.jpg
„ACI preupis - Usluga s mašnom“ naziv je akcije kojom ACI vlasnicima plovila u privremenom uvozu koja se nalaze u ACI marinama nudi uslugu cjelokupnog preuzimanja procedure preupisa plovila u hrvatske upisnike.

Za izvršenje usluge uz naknadu ACI je angažirao tri djelatnika, a obavijest o usluzi i detaljne upute na nekoliko jezika poslane su svim vlasnicima plovila u lancu marina. Uz zadržavanje gostiju u marinama, cilj je i povećanje zadovoljstva gostiju i osjećaja pripadnosti svih članova ACI kluba.

Vlasnici plovila u privremenom uvozu dužni su do ulaska Hrvatske u EU upisati jahte i brodice u hrvatske upisnike  i očevidnike i staviti ih pod hrvatsku zastavu, a za sve koji preupis obave do 31. svibnja omogućeno je plaćanje PDVa  po povlaštenoj stopi od 5 %, te carinske tarife u iznosu od 1,7 % i 2,7 % vrijednosti plovila. ACI-jeva akcija trajat će do 31. svibnja do kada ističu povoljniji uvjeti za preupis,  a nakon navedenog datuma obračunavat će se puna stopa PDV-a od 25%.

Djelatnici raspoređeni po područjima marina do 31. svibnja stajat će na usluzi klijentima koji se odluče proceduru preupisa povjeriti ACI-ju pod sloganom: „Prepustite se ACI-ju,Vašem pouzdanom parteru u plovidbi – prihvatite mogućnost da za Vas obavi sve potrebne radnje.“.

Dušan Letis Boat.reg.north@aci-club.hr zadužen je za marine na području  Umaga, Rovinja, Pule, Pomera i Opatije, Irena Bistričić-Vuković: Boat.reg.mid@aci-club.hr  za marine na Cresu, S. Dragi i Šimunima, Jezerima i Vodicama, a Bojan Hodap Boat.reg.south@aci-club.hr  obavljat će preupis za plovila u marinama u Skradinu, Trogiru, Splitu, Milni, Vrboskoj, Korčuli i Dubrovniku.