Kod Medulina izgorjela i potonula brodica, nema ozlijeđenih

Photo SAR - kalafurija.jpg
Manja brodica nedugo nakon što je zahvaćena požarom izgorjela je i potonula nedaleko Medulina.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) danas, 6. svibnja u 16.35 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Pazin zaprimila je dojavu očevica o požaru na manjoj brodici i jednoj osobi, brodolomcu u moru u neposrednoj blizini  opožarene brodice, na predjelu Pidoćere, između Medulina i Pomera, oko 200 metara od obale.

Središnjica je obavijest o nesreći odmah proslijedila nadležnoj Lučkoj kapetaniji Pula čiji djelatnici su pokrenuli koordiniranu akciju spašavanja osobe iz mora u suradnji sa Pomorskom policijom Pula i tvrtkom specijaliziranom za pružanje pomoći na moru plovilima i osobama, a čije plovilo se u trenutku dojave nalazilo najbliže poziciji nesreće, kamo je doplovilo već u 17.00 sati te su iz mora izvukli i zbrinuli brodolomca u stanju šoka i pothlađenosti.

Djelatnici pulske Kapetanije u 18.00 sati započeli su sa očevidom na poziciji pomorske nesreće. Plutajući ostatci opožarene brodice pokupljeni su iz mora te je utvrđeno da je potonula manja plastična brodica, dužine oko 5 metara pogonjena vanbrodskim pogonskim strojem, za sada nepoznate snage, u vlasništvu spašenoga brodolomca B.S. (rođen 1953. godine), njemački državljanin od kojega će se izjava u okviru očevidnih radnji uzeti sutra, budući da je zbog pothlađenosti i stanja šoka u kojemu se trenutno nalazi zbrinut od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe i Hitne medicinske pomoći.

Na poziciji potonuća zamijećeno je neznatno onečišćenje mora.

Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće djelatnici Lučke kapetanije Pula nastaviti će sutra kada se njemački brodolomac ima javiti u službene prostorije Kapetanije radi davanja izjave u Zapisnik.