Potpisan Ugovor o sufinanciranju izgradnje lukobrana u Makarskoj

Photo DSC_9513.JPG
Zdenko Antešić, zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture i Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije danas su u Splitu potpisali Ugovor o sufinanciranju radova na izgradnji 240 metara dugog lukobrana u Makarskoj.

Izgradnju lukobrana će u prvoj fazi sufinancirati Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, te Splitsko-dalmatinska županija sa po 2.8 milijuna kuna.

Završetkom ovog projekta Makarska luka bi trebala dobiti 110 novih nautičkih vezova. Cijena radova procjenjuje se na 30 milijuna kuna, podijeljenih u dvije faze( u prvoj fazi 20 milijuna, u drugoj 10 milijuna kuna),a završetak radova predviđen je za svibanj 2013. godine – istaknuo je Domagoj Maroević, ravnatelj županijske Lučke uprave.

Zdenko Antešić, zamjenik ministra naglasio je kako je ovo pravi primjer kako Vlada Republike Hrvatske, te regionalna i lokalna samouprava sinergijom postižu rezultat. Istaknuo je kako je siguran da ovaj lukobran ne pokazuje samo ulaganje u prometnu povezanost Jadrana, već i investicije u razvoju gospodarstva, te će se samim time otvoriti otvoriti i mjesto razvoju turizma.

Nakon potpisivanja Ugovora, zamjenik ministra Zdenko Antešić i pomoćnik ministra Nikola Mendrila održali su sastanak sa Antom Sanaderom, županom Splitsko-dalmatinske županije i predstavnicima županije, te predstavnicima Lučke uprave Split . Na sastanku su govorili o problematici upravljanja pomorskim dobrom na području Splitsko-dalmatinske županije.