Uprava Luke Rijeka d.d. i predstavnici sindikata potpisali novi Kolektivni ugovor

Photo nsl minSHD-SIND-JAD 27-2_15.JPG
Novi Kolektivni ugovor za zaposlenike Luke Rijeka d.d., potpisali su u petak, 27. veljače, predsjednik Uprave Vedran Devčić i članovi Nenad Janjić i Linda Sciucca s predsjednikom Samostalnog sindikata zaposlenika riječke luke Robertom Zubčićem te predsjednikom Nezavisnog sindikata zaposlenika riječke luke Rusmirom Cimirotić.

Ovaj trogodišnji Ugovor, čijem potpisivanju je prisustvovao i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, rezultat je socijalnog partnerstva između Uprave i sindikata, a pružit će pozitivan okvir za nastavak uspješnog poslovanja Luke Rijeka.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku prisustvovati potpisivanju ovakvog, kako čuje, ugovora kakvog bi mnogi htjeli. Također je pohvalio sindikate i Upravu Luke Rijeka te naglasio kako je zadovoljstvo zaposlenika pravima i uvjetima rada u tvrtki na prvom mjestu.

Svoje zadovoljstvo dobrim ugovorom izrazili su i predstavnici sindikata, koji su naglasili da su pregovori potrajali, ali da je rezultat dobar te da je ovaj, sedmi Ugovor, korak dalje od prethodnih koji su također bili kvalitetni ugovori.

Ujedno, to je prvi kolektivni ugovor koji su potpisali sindikati od osnutka Hrvatske.

Potpisivanju Kolektivnog ugovora prisustvovali su i Arsen Randić, direktor Sektora kadrovsko pravnih poslova Luka Rijeka, Robert Stijelja, predsjednik Pregovaračkog odbora Sindikata, Miljenko Runjić, član pregovaračkog odbora za Samostalni sindikat zaposlenika riječke luke te Milan Franc, član pregovaračkog odbora za Nezavisni sindikat zaposlenika riječke luke.