Rodilja iz Sali hitno prevezena u Zadar, od početka tjedna poduzeto nekoliko spasilačkih akcija u zadarskom akvatoriju

Photo nsl LK calafuria 1_16.jpg

Lučka ispostava Sali organizirala je danas, 20. srpnja u 18.05 sati, slijedom zaprimljenoga poziva trudnice I.M. (rođena 1980. godine), hrvatska državljanka, hitan medicinski prijevoz službenim ploviom iz Sali u Sukošan, gdje he pristao u 18.35 sati kada su pacijenticuu u daljnje postupanje preuzeli djelatnici zadarske Hitne medicinske pomoći, čime je ova akcija uspješno okončana.

Tijekom noći sa 18. na 19. srpnja djelatnici Lučke kapetanije Zadar izvjestili su i o ostalim akcijama poduzetim na području nadzora sigurnosti plovidbe.

U ponedjeljak, 18. srpnja u ranim večernjim satima dežurna liječnica iz Sali, Dugi otok, zatražila je hitan medicinski prijevoz za dijete s potresom mozga, te je odmah po zaprimanju poziva djete ukrcano na službeno plovilo Lučke ispostave Sali te prevezeno u Sukošan, kamo su pristali u 21.51 sati, kada su dijete u daljnje postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar.

Iste večeri u 22.01 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Zadar Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) proslijedila je zahtjev dežurne liječnice s otoka Silbe za prijevoz pacijenta sa teškom upalom pluća, slijedom čega je prijevoz pacijenta sa liječničkom pratnjom obavljen službenim plovilom Lučke kapetanije Zadar.

Gotovo istovremeno, u ponedjeljak navečer djelatnici Lučke ispostave Sali poduzeli su slijedeći hitan medicinski prijevoz malodobnoga pacijenta L.R. (rođen 2008. godine), hrvatski državljanin kojega su preuzeli na službeno plovilo u Salima, u 22.15 sati te prevezli u Sukošan, odakle su dječaka u medicinsko postupanje, u 22.45 sati preuzeli djelatnici HMP Zadar dalje u prema Općoj bolnici Zadar, zbog sumnje u potres mozga.