Utopljenik izvučen iz mora kod Korčule

Photo nsl LK calafuria 1_16.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer, 9. ožujka u 17.35 sati posredstvom Županijskoga dojavnog centra 112 Split, od posade hrvatskoga ribarskog broda, dojavu o pronalasku utopljenika čije je beživotno tijelo plutalo između otoka Hvara i Korčule, o čemu je Središnjica obavijestila splitsku i dubrovačku Lučku kapetaniju, odnosno, Pomorsku policiju Dubrovnik.

MRCC Rijeka o događaju je obavijestila i nadležnu Lučku ispostavu Vela Luka budući da je u međuvremenu dojavljeno kako se tijelo utopljenika primaknulo bliže otoku Korčuli, stoga je iz Središnjice posadi ribarice naloženo pratiti tijelo do dolaska službenika nadležnih službi.

Djelatnici velolučke Ispostave službenim plovilom do pozicije pronalaska utopljenika, oko 2 NM južno od otočića Pločica, prevezli su policijske službenike i mrtvozornika koji su po izvlačenju tijela utopljenika na palubu odmah krenuli za Vela Luku, kamo su pristali noćas u 00.30 sati te je očevidnim radnjama utvrđeno da je riječ o L.I. (rođen 1971. godine), kosovski državljanin.

Istražne radnje o uzrocima smrtnoga stradavanja držaljanina Republike Kosovo dalje su u nadležnosti OKC Policijske uprave Dubrovačke.