U Bračkom kanalu pronašli obitelj na gumenoj brodici

Photo sPAŠAVANJE.png
Jutros oko 10 sati djelatnici Lučke ispostave Milna u Bračkom kanalu pronašli su obitelj iz Švedske koji su na gumenoj brodici jučer iz mjesta Duće isplovili prema Braču, a za kojima se tragalo tijekom noći i jutra. Zbog jake bure, brodica LI Milna "Marjan" dopratila je obitelj na plovilu do obale.

Bračni par s djecom starosti 3 i 6 godina isplovio je jučer oko 17 sati na 3,5 metarskom gumenjaku prema Postirama iz mjesta Duće kod Omiša gdje borave na odmoru u autokampu "ORIJ".

Vremenski uvjeti bili su nepovoljni zbog jake bure na tom području. Nestanak je sinoć policiji prijavila vlasnica kampa, a policija je obavijestila Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru. U potragu su noćas bili uključeni plovila LI Milna i Pomorske policije koji su jutros nastavili potragu, a jutros su se pridružili plovilo LI Trogir i helikopter Obalne straže. U pripravnosti je bila Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) za potrebu traganja na kopnu.

Prema izjavama, švedski državljani su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta prespavali u hotelu u Postirama, odakle su je jutros u 9 sati uputili natrag u Duće, kada su ih uočili uočili djelatnici LI Milna.