Kod Porto Bussole pronađen utopljenik

Photo 11_Kap_Busuja.jpg
Naciolanlna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer u 20.00 sati zaprimila je dojavu putem  Županijskoga centra 112 iz Pazina o jednoj ozljeđenoj i jednoj mrtvoj osobi u moru ispred Červar porta, o čemu je obavijštena nadležna Lukčka ispostava Poreč i Pomorska policije iz Poreča koji su po dojavi isplovili na poziciju nesreće.

Prema prikupljenim podatcima nesreća se dogodila uslijed prevrnuća gumenjaka na napuhavanje, dužine 2 metra, u moru na poziciji nedaleko plaže Porto Bussola.

Zajedničkom istragom djelatnika Pomorske policije i nadležne Lučke ispostve Poreč utvrđeno je kako su brodolomaci hrvatski državljani koji su u trenutku prevrnuća plovila bili pod utjecajem alkohola, pri čemu se S.T. (rođen 1983. godine) nažalost utopio, dok je M.G. (rođen 1993. godine) spašen od strane slučajnoga prolaznika, Gorana Četojevića, koji je uočivši utopljenika skočio u more te ga izvukao na plažu, gdje su ga preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Tijelo preminulog mladića u 20.50 sati preuzeli su na plovilo djelatnici Pomorske policije iz Poreča i prevezli ga u lokalni autokamp.

Djelatnici Lučke ispostave Poreč u suradnji sa Pomorskom policijiom provode istražne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće sa jednim poginulim.