U novu luku Gaženica pristao prvi cruiser Celebrity Equinox

Photo cruiser_gazenica_ministar_NSL.jpg
Ministar Siniša Hajdaš Dončić danas je u Zadru prisustvovao pristajanju prvog cruisera u novoj luci Gaženica. Riječ je o turističkoj krstarici Celebrity Equinox, najvećem cruiseru koji je do sada uplovljavao u Zadar, dužine 317 metara, a kojim na kružnom putovanju Mediteranom plovi 2800 putnika i 1200 članova posade. Događaju su također prisustvovali i predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Lučke uprave Zadar, te turističkih poduzeća.

Nakon pristajanja broda u novu luku Gaženica, kapetan broda je ministra Sinišu Hajdša Dončića, te predstavnike Ministarstva odveo u obilazak atraktivne turističke krstarice, nakon čega su ravnatelj Lučke uprave Zadar Emil Bilić i kapetan cruisera Celebrity Equinox jedan drugome darovali plakete.

Putnici sa najvećeg cruisera koji je do sada uplovio u Zadar, nakon pristajanja u novoj luci Gaženica, autobusima su se uputili u obilazak Zadra, te razgledavanje turističkih znamenitosti.

Povodom pristajanja prvog cruisera u novu luku Gaženica, odgovarajući na novinarska pitanja ministar Siniša Hajdaš Dončić je istaknuo: „Nova luka Gaženica je iznimno značajan infrastrukturni projekt, koji će osim putnicima, donijeti brojne mogućnosti i poduzetnicima koji će kroz koncesije imati mogućnost ponuditi različite usluge i sadržaje potencijalnim korisnicima.“

Inače, da podsjetimo infrastrukturni radovi u luci Gaženica (LOT I, LOT II i LOT IIIa) u potpunosti su gotovi, a vrijednost izvršenih radova je 143.8 milijuna eura, dok je za  dovršenje luke ostala  treća faza u kojoj se treba izgraditi zgrada terminala. Natječaj za izgradnju zgrade terminala trebao bi biti raspisan do kraja ove godine. Otvorenje luke za sav trajektni promet očekuje potkraj rujna ili početkom listopada.
 
FOTOGALERIJA