Austrijski gliser nasukao se na rt Zaglav, nema ozlijeđenih

Photo nsl zaglav 8-9_13.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašvanja na moru (MRCC Rijeka) jučer u 14:44 sati zaprimila je poziv putem obalne radijske postaje Rijekaradio, sa motorne jahte „Rugh“, austrijske zastave sa 2 člana posade, austrijski državljani, koji su se gliserom dužine 9 metara nasukali na poziciji rt Zaglav, zapadna obala otoka Cresa, te je koordinirana akcija spašavanja preko Lučke kapetanije Rijeka i Lučke ispostave Cres o čemu je obaviještena služba „Sea Help“ i Pomorska policija.

Ubrzo po dojavi na poziciju nasukanja pristigli su djelatnici pomorske policije, na ophodno policijsko plovilo prekrcali su austrijske brodolomace i prevezli ih u luku Cres gdje im je zbog zadobivenih lakših ozljeda pružena liječnička pomoć.

Istragom o uzrocima ove pomorske nezgode utvrđeno je kako je vlasnik nasukanog plovila austrijski državljanin R.H. koji je ujedno i upravljao plovilom, koje je uslijed nasukanja pretrpjelo znatna oštećenja trupa.

Na mjestu nasukanja nije uočeno onečišćenje mora.

Odsukavanje austrijskoga glisera na poziciji rt Zaglav obavila je služba „Sea Help“, postupak odsukavanja i tegljenja bio je prilično zahtjevan zbog kritičnih oštećenja plovila koje je u 20.30 sati dotegljeno u ACI marinu Cres, gdje su djelatnici Kapetanije i Ispostave započeli pregled oštećenoga plovila u okviru istage o uzrocima ove pomorske nesreće.