U naletu glisera na brodicu kod Pašmana jedna osoba smrtno stradala

Photo pasman_iz_zraka.jpg
Jučer popodne uslijed naleta glisera na brodicu kod otoka Pašmana jedna muška osoba zadobila je po život opasne ozljede, te je ozlijeđeni nedugo potom preminuo.

Lučka kapetanija Zadar jučer u 16.40 sati zaprimila je dojavu od Nacionalnog pomorskog centra MUP-a Zadar o pomorskoj nesreći u predjelu sjevero - zapadnog dijela otoka Ugljana, na poziciji između uvale Sušica i rta Sveti Petar, o čemu je obaviještena Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka), te je pokrenuta akcija spašavanja.

Prema prikupljenim podatcima, nesreća se dogodila uslijed naleta glisera (gumenjak), luke upisa Zadar, kojom je upravljao D.A. (rođen 1959.), na brodicu (kaić) luke upisa Preko, kojom je upravljao L.B. (rođen 1947.), koji je u sudaru zadobio po život opasne ozljede, te je iz brodice pao u more. Olijeđenoga su iz mora izvukli O. B., brat ozlijeđenoga, D.A. vlasnik glisera i D.S. svjedok nesreće, te su ga brodicom u vlasništvu O.B. prevezli u Ugljan, gdje ih je čekala ekipa Hitne medicinske pomoći, koji su, na žalost, utvrdili da je stradalnik već preminuo zbog zadobivenih ozljeda.

Inspektori Lučke kapetanije Zadar u suradnji sa Pomorskom policijom i Županijskim državnim odvjetništvom u mjestu Ugljan obavljaju očevid o uzrocima ove teške pomorske nesreće.