Pronađeno tijelo muškarca u moru kod Dramlja

Photo 1 Lk RI clf Vid.jpg

U ranim jutarnjim satima u moru kod Kačjaka ribar je pronašao beživotno tijelo muškarca za kojim je trajala koordinirana potraga na moru od ranih jutarnjih sati.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je noćas u 00.14 sati dojavu vlasnika plastične brodice tipa ''ELAN 490'' sa vanbrodskim motorom snage 6 ks, kojom se M.F. (rođen 1980.), 31. srpnja u predvečerje zaputio iz uvale Klimno, otok Krk, prema Omišlju.

Nestali se posljednji puta javio mobitelom oko 21 sat od kada je nedostupan vlasniku brodice i članovima obitelji, te je pokrenuta akcija traganja i spašavanja, u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Rijeka, Lučkom ispostavom Crikvenica i Pomorskom policijom Krk.

Jutros nešto iza 7 sati u uvali Peškera pronađena je tražena brodica kako pluta prazna, a nedugo zatim, u 7.50 sati Lučka Ispostava Novi Vinodolski zaprimila je dojavu ribara koji je na površini mora uočio beživotno tijelo traženoga muškarca, na poziciji Kačjaka oko jedne nautičke milje od obale, nedaleko Dramlja.

Po dolasku na poziciju tijelo utopljenika preuzela je posada SAR broda „Vid“ do dolaska Pomorske policije Krk, i mrtvozornika. Pronađena brodica odvezena je u luku Crikvenica u postupanje krim-policiji o uzrocima ove pomorske nesreće.