Kod Drvenika se nasukala brodica, nema ozlijeđenih

Photo veli-krknjasi 16.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) sinoć je zaprimila dojavu o nasukanju privatne brodice nedaleko Drvenika, te je koordinirana akcija spašavanja sa nadležnom Lučkom ispostavom Trogir.

Djelatnici nadležne Ispostave utvrdili su kako se na poziciji između Krknjaša Velog i Krknjaša Malog nasukala privatna brodica tipa „Maestral“ dužine 6,10 metara sa jednim članom posade, I.G. (rođen 1939.) koji je ujedno i vlasnik nasukane brodice.

Kako su vremenske prilike na moru bile povoljne nije bilo potrebe za pokretanjem TiS akcije nego je nadležna ispostava na poziciju nasukanja uputila plovilo za komercijalno odsukavanje.

Dolaskom na poziciju utvrđeno je kako član posade nije ozlijeđen, plovilo nije pretrpjelo teške oštećenja i sposobno je za plovidbu, nema prodora mora unutar brodice i nema onećišćenja mora, stoga je nakon obavljenog odsukanja plovilo uzeto u tegalj od strane druge privatne plovidbe te je odtegljeno prema Okrugu, kamo su sretno pristali noćas u 1.30 sati.

Djelatnici Lučke ispostave Trogir obaviti će istražne radnje o uzrocima ovoga nasukanja.