Ivica Tomić novi predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar

Photo VRH-ulaz.jpg
Na 73. sjednici Vlade, Perica Šolić  razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar, a novim  predsjednikom imenovan je dr.sc. Ivica Tomić, koji je u razdoblju od 2009. do 2012. godine obnašao dužnost stalnog i opunomoćenoga predstavnika Republike Hrvatske u Međunarodnoj pomorskoj organizaciji (IMO), u Londonu.

Tomić je doktorirao na Fakultetu za pomorstvo i saobraćaj u Rijeci 1983. godine. Tijekom rada u Institutu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, od  1972. 1983., izradio je i vodio više projekta razvoja luka, brodarstva i trajektnog prometa. Od 1983. do 1992. bio je pomoćnik ministra za pomorstvo i rukovoditelj za morsko i riječno brodarstvo.

Na današnjoj sjednici Vlade bivši pomoćnik ministra Perica Šolić, ujedno je razriješen dužnosti Zapovjednika Stožera za provedbu Plana intervencija od iznenadnih onečišćenja mora. Imenovan je Igor Butorac, novi pomoćnik ministra za pomorstvo i sigurnost plovidbe, a Emil Bilić imenovan je za ravnatelja Lučke uprave Zadar.

S mjesta člana Stožera razriješen je Zlatko Košta, a  novim članom Stožera imenovan je Mladen Novoselec.