Pomoćnik ministra kap. Goran Šarin sudjelovao u radu 44. Sjedice Upravnog odbora Europske agencije za pomorsku sigurnost

Photo nsl pmGS-EMSA 3-6_16.jpg
Delegacija Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture predvođena pomoćnikom ministra, kap. Goranom Šarinom sudjelovala je na 44. zasjedanju Upravnog odbora Europske agencije za pomorsku sigurnost koja se održala 2. i 3. lipnja 2016.godine u Lisabonu.

Upravni odbor raspravljao je o nizu pitanja od značaja za sigurnost plovidbe, zaštiti mora od onečišćenja i sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka, te u tom smislu o posebice o  višegodišnjem planu razvoja naprednih sposobnosti Europske unije u nadzoru morskog prostora kako radi unaprjeđenja sigurnosti plovidbe i otkrivanja počinitelja onečišćenja mora, tako i radi uspostave zajedničkih kapaciteta za zaštitu vanjskih pomorskih granica Europske unije i nadzora svih aktivnosti na moru.

Resorno Ministarstvo trenutno je u postupku ispostave međuresornog Normativno - tehničkog odbora za uspostavu jedinstvenog pomorskog sučelja kojim predsjedava pomoćnik ministra kap. Šarin, a s ciljem utvrđivanja i provedbe zakonodavnih i tehničkih rješenja kojima će se realizirati integrirana pomorska slika neophodna za moderan i učinkovit nadzor morskog prostora pod jurisdikcijom Republike Hrvatske dostupno svim tijelima državne uprave s nadležnostima na moru.

Tijekom sjednice dogovorena je bilateralna suradnja između Ministarstva i Europske agencije za pomorsku sigurnost koja će se tijekom ove godine realizirati organizacijom zajedničke konferencije u Hrvatskoj.