Jadrolinijin trajekt pretrpio manje oštećenje prilikom udara u obalu trajektnog pristaništa u Preku

Photo nsl mtJD ZD 16-9_17.jpg

Službenici Lučke kapetanije Zadar izvijestili su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukuture te Nacionalu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o manjoj pomorskoj nezgodi koja se dogodila danas, 16. rujna u 10.35 sati, kada je motorni trajekt „Juraj Dalmatinac“, koji plovi na redovnoj liniji 'Zadar - Preko', prilikom manevra pristajanja udario bočnim dijelom u obalu trajektnog pristaništa u Preku, na otoku Ugljanu, pri čemu srećom nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, dok je trajekt nastavio sa postupkom pristajanja.

Odmah po pristajanju svi putnici i vozila iskrcani su na obalu, pri čemu nije zabilježena šteta na teretima (vozila i ostali uređaji u transportu) te nije uočeno niti onečišćenje mora.

Službenici zadarske Kapetanije na poziciji nezgode obavili su pregled trajekta u okviru očevida kojim će se utvrditi uzrok ove pomorske nezgode. Pregledom je ustanovljen proboj bočne oplate trajekta iznad razine mora, kao posljedica udara u obalu.

Nakon očevidnih radnji u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar, predstavnici Hrvatskog registra brodova (HRB) obavili su inspekcijski pregled trajetka, temeljem kojega je zapovjedniku broda izdano odobrenje za jedno nekomercijalno putovanje iz Preka do Zadra, gdje ima biti obavljen popravak.