Potpisan Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije trajektnog pristaništa

Photo 08082012.jpg
Zdenko Antešić, zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture i Antun Banovac, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije danas su na Mljetu potpisali Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije trajektnog pristaništa luke Sobra vrijedan 12 milijuna kuna.

Radovi na trajektnom pristaništu luke Sobra počet će na jesen, a trebali bi biti gotovi za šest mjeseci.

Zamjenik ministra Antešić  istaknuo je da će izgradnjom spomenutog pristaništa veza s otokom Mljetom biti znatno kvalitetnija, te kako slijedi revizija sadašnjih brodskih veza, kako bi otočani bili bolje povezani s kopnom.

Nikola Hajdić, načelnik općine Mljet  naglasio je da je to prvo ulaganje u lučku infrastrukturu na otoku Mljetu od 1990. godine, te da je značaj takvih ulaganja najbolje pokazalo pristanište u Prapratnome, mjestu na Pelješcu, odakle trajekt vozi prema Mljetu.

Nakon potpisivanja Sporazuma, Zdenko Antešić, zamjenik ministra i kap. Nikola Mendrila, pomoćnik ministra održali su sastanak sa predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije i predstavnicima Općine Mljet. Na sastanku su razgovarali o poblematici upravljanja pomorskim dobrom i lukama na području Općine Mljet.