U Limskome kanalu pronađen preminuli muškarac

Photo LI POREC_14.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer u 15.03 sati zaprimila je od Županijskog centra 112 Pazin dojavu o pronalasku beživotnoga tijela muške osobe uz obalu limskoga kanala, o čemu je odmah obaviješten OKC MUP Istarske županije i Lučka kapetanija Pula, odnosno nadležna Lučka ispostava Poreč.

Prema prikupljenim podatcima utvrđeno je kako je hrvatski državljanin I.M. ploveći vlastitim plovilom na ulazu u Limski kanal uočio mušku osobu na barci koja nije odavala znakove života, no zbog gaza vlastitoga plovila nije bio u mogućnosti bliže doploviti, te je odmah uputio poziv prema ŽC 112 u Pazinu.

Na poziciji pronalaska preminuloga djelatnici Pomorske policije i djelatnici Lučke ispostave Poreč jučer u 17.22 sati utvrdili su da je pronađeni muškarac, I.B. (rođen 1935. godine), hrvatski državljanin, preminuo u barci luke upisa Poreč, kojoj je ujedno i vlasnik, te da uzrok preminuća nije pomorska nesreća.

Središnjica do okončanja očevida na poziciji pronalaska preminuloga nije zaprimila podatke o uzroku smrti, te je daljnje izvješčivanje o ovome nesretnom slučaju u djelokrugu Pomorske policije Pula.