Pronađeno tijelo nestalog ribolovca kod Rovinja

Photo luckaKapetanija_IK.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spšavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je u ponedjeljak, 15. proscinca u 10.35 sati posredstvom Pomorske policije odnosno Županijskog dojavnog centra 112 Pazin dojavu kćeri ribolovca koja je prijavila nestanak oca nedaleko Rovinja nakon što se uputio u ribolov, stoga je Središnjica u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Pula nadležnom Lučkom ispostavom Rovinj, Pomorskom policijom Pula i Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS) pokrenula akciju traganja za nestalim.

Prema prikupljenim podatcima naknadno je utvrđeno da je nestao V.P. (rođen 1948. godine), hrvatski državljanin koji se u ribanje najvjerojatnije upustio sa obale, a ne plovilom budući je njegovo osobno vozilo nedugo nakon pokretanja potrage uočeno na pozciji Vešetra, oko 3 nautičke milje južno od Rovinja, stoga su u akciju angažirani i pripadnici HGSS-a.

Potražne aktivnosti bile su usmjerene sukladno utvrđenoj poziciji posljednjega boravka nestaloga te je potraga nedugo potom i rezultirala pronalaskom tijela muške osobe na poziciji uvala Cuvi, istoga dana, 15. prosinca u 17.30 sati, od strane djelatnika Lučke ispostave Rovinj koji su tijelo potom predali policijskim službenicima u daljnje postupanje.

Naknadnim istražnim policijskim postupanjem koje je službeno okončano danas, 17. prosinca, nedvojbeno je utvrđeno da je nažalost pronađeno tijelo nestaloga, čime je ova akcija okončana.