U Baškoj na Krku zapalio se gliser, ozlijeđen njemčaki državljanin

Photo baska-krk.jpg
Danas prilikom pražnjenja vode iz brodskoga postroja glisera na vezu u Baškoj izbio je požar u kojemu je ozlijeđen vlasnik plovila.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) danas u kasnim popodnevnim satima zaprimila je obavijest Lučke kapetanije Rijeka, posredno od Postaje pomorske policije Rijeka, da je u 16.30 sati planuo požar na gliseru naziva „GOLD EYE“, njemačke zastave, dok se nalazio na vezu u Baškoj, otok Krk, pri čemu je ozlijeđen vlasnik brodice, njemački državljanin H. G. (rođen 1962.), stoga je sa nadležnom Lučkom ispostavom Baška, i Pomorskom policijom koordinirana akcija hitnoga transporta ozlijeđenoga Nijemca.

Prema prikupljenim podatcima požar je na navedenoj poziciji izbio zbog kvara pumpe za izbacivanje vode iz santina koja je u jednom trenutku zablokirala i zaiskrila, što je vjerojatno uzrokovalo izbijanje požara u prostoru pogonskoga stroja i ozljeđivanje njemačkoga državljanina.

Pomorska policija Rijeka zajedno sa djelatnicima LI Baška sa pozicije nezgode dojavila je kako da je ozlijeđeni transportiran u riječki KBC gdje se nalazi na medicinskoj obradi od 19.30 sati.

U tijeku je zajednička istraga o uzrocima požara na gliseru od strane djelatnika lučkih ispostava Baška i Šilo.