Pronađeno tijelo ronioca nakon potrage kod Dugog Rata

Photo nsl LK calafuria 1_16.jpg

Nakon cjelonoćne potrage pronađeno je tijelo ronioca u moru nedaleko napuštene tvornice u Dugome Ratu.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) koordinirala je opsežnu potražnu akciju za nestalim roniocem na splitskom području nadzora sigurnosti plovidbe.

MRCC Rijeka potražnu akciju u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Split i Pomorskom policijom Split pokrenula je jučer, 2. kolovoza u 23.27 sati, slijedom zaprimljene dojave članova Obitelji o nestanku ronioca, I.N. (rođen 1991. godine), koji se upustio u podvodni ribolov oko 17.00 sati na poziciji ispred napuštene tvornice na punti Dugoga Rata.

S obzirom da je potraga započela kasno navečer u potragu su angažirane i kopnene policijske ophodnje, dok je istovremeno Središnjica odaslala obavijest svim sudionicima u pomorskom prometu na području traganja vezano uz nestanak ronioca.

Potražna akcija trajala je cijelu noć te se bez prekida, istim intenzitetom nastavila danas, 3. kolovoza kada su u potragu angažirani pripadnici ronilačke jedicine Pomorske policije Split, koji su u 10.35 sati pronašli tijelo nažalost smrtno stradaloga hrvatskog ronioca.

Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće obavili su djelatnici Lučke kapetanije Split u suradnji sa službenicima Pomorske policije Split u okviru istražnih postupanja.