Pomorski putnički promet u Luci Gaženica do turističke sezone 2014.

Photo LK Gazenica.jpg
Na današnjem radnom sastanku o izboru modela financiranja Nove luke Zadar – Gaženica s predstavnicima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Lučke uprave Zadar potvrđeno je kako će se trajektni promet iz stare gradske jezgre u luku Zadar-Gaženica izmjestiti do sredine svibnja 2014. godine, kako je i predviđeno. Do tada će se dovršit svi potrebni infrastrukturni radovi te osigurati minimalni uvjeti za prihvat putnika i obavljanje pomorskog putničkog prometa, a za tu će se namjenu u slučaju potrebe osigurati i financijska sredstva u državnom proračunu za 2014. godinu.

Do kraja ožujka Lučka uprava Zadar raspisat će međunarodni natječaj za iskazivanje interesa strateških partnera za gradnju zgrade terminala i to s mogućnošću da to čini prema postojećem projektu ili prema vlastitom projektu. Nastavno u kratkom roku raspisat će se i koncesijski natječaj za financiranje gradnje i korištenje putničkog terminala.

Prethodno je u Ministarstvu financija održan radni sastanak s predstavnicima Ministarstva pomorstva te predstavnicima bankarskih institucija EIB i KfW, koje financijski prate projekt pri čemu su pojašnjeni razlozi promjene modela financiranja kako bi se omogućio uspješan završetak cijelog projekta. Bankama će se dostaviti precizni plan daljnjih aktivnosti na projektu.

PRILOG
 
Zadar, 16. travnja 2013.
POZIV NA ISKAZ INTERESA - Lučka uprava Zadar, Koncesija za financiranje, izgradnju, vođenje i upravljanje zgradom terminala na novom trajektnom i kruzerskom terminalu u Gaženici, Zadru