Poljak spašen sa zračnoga madraca nakon što ga je bura otpuhala preko Velebitskoga kanala

Photo Velebitski_ 8_15.jpg

Starigradska Ispostava spasila je iz pogibeljne situacije poljskoga turistu nakon što ga je jučer na zračnome madracu bura otpuhala od Starigrada na drugu stranu Velebitskog kanala.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer, 26. rujna u 17.42 sati posredstvom Županijskoga dojavnog centra 112 Zadar dojavu o osobi koja nekontrolirano pluta na zračnome madracu na poziciji ispred mjesnoga hotela u Starigrad Paklenici i odakle se, pod udarima bure, udaljava prema sredini Velebitskoga kanala, slijedom čega je u koordinaciji sa nadležnom Lučkom ispostavom Starigrad Paklenica pokrenuta spasilačka akcija.

Odmah po dojavi prema navedenoj poziciji isplovilo je spasilačko plovilo starigradske Ispostave te je površinskom pretragom u 18.20 sati pronađena tražena osoba na poziciji ispred uvale Bokulja, na drugoj strani Velebitskoga kanala te je neozlijeđen izvučen na palubu i prevezen u Starigrad, čime je ova akcija uspješno okončana.

Prema pirkupljenim podatcima spašen je Poljak (rođen 1983. godine) čiji se osobni podatci još provjeravaju budući da je u strahu od naplate troška spasilačke akcije odbio dati sve tražene podatke djelatnicima Lučke ispostave Starigrad Paklenica.