Dvodnevna konferencija „Kako poslovati s Kinom“ u HKG

Photo nsl minSHD-NRK-HGK 16-5_13.JPG
„Za potencijalna kineska ulaganja prezentirali smo sedam projekata koja smatramo interesantnim kineskim investitorima, ali prostora za našu tradicionalno dobru gospodarsku suradnju ima puno više, posebice u privatnom sektoru. Idući tjedan prvi ljudi Luke Rijeka putuju u Kinu u Hong Kong na poziv kompanije COSCO s kojom su razgovori ušli u visoku fazu i nadam se da će se ulaganja u budućnosti i ostvariti“, najavio je danas ministar Siniša Hajdaš Dončić i predsjednik Povjerenstva za gospodarsku suradnju s Kinom u uvodnoj riječi na otvorenju dvodnevne konferencije  "Kako poslovati s Kinom" u organizaciji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske gospodarske komore.

Konferencija je namijenjena prvenstveno tvrtkama i poslovnoj zajednici, ali i javnom sektoru te pojedincima zainteresiranim za poslovanje s Kinom. Cilj je pružiti osnovni uvid u tržište Kine, njezin položaj u svijetu i načine funkcioniranja kineskoga gospodarstva te objasniti poslovne odnose i kulturne razlike.

"Bit će riječi o kineskom tržištu i ekonomiji, načinima osnivanja tvrtke u Kini, praktičnim savjetima, iskustvima i problemima s kojima se susreću strane tvrtke prilikom ulaska na kinesko tržište, o kulturi poslovanja u Kini te budućim mogućnostima ulaganja u Kinu za hrvatske tvrtke", rekao je Krešimir Jurak, voditelj Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.

Na otvaranju konferencije sudjelovali su kineski veleposlanik u RH Shen Zhifei, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević.