U naletu glisera smrtno stradao njemački kupač kod Rovinja

Photo lkpu-liro077.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) danas je u 14.57 sati zaprimila dojavu od Lučke ispostave Rovinj o pomorskoj nesreći sa jednom mrtvom osobom južno od Rovinja.

Središnjica je o nesreći obavijestila rovinjsku Hitnu medicinsku pomoć i Lučku kapetaniju Pula čiji su djelatnici odmah isplovili prema dojavljenoj poziciji, dok je Pomorsku policiju o nesreći već obavijestio djelatnik MUP-a koji se tada nalazio u blizini.

Do dolaska djelatnika Ispostave i Kapetanije na poziciju nesreće unesrećeni kupač već je podlegao ozljedama.

Prema prikupljenim podacima, ova tragična pomorska nesreća dogodila se danas ranije poslijepodne kada je njemački državljanin U.A. (rođen 1961. godine) plivao iz pravca otoka Piruzi prema obali, južno od Rovinja kada je na njega vlastitim plovilom naletio J.S. (rođen 1962. godine), također njemački državljanin, koji je upravljao gumenjakom tipa „Adventure“ sivo - bijele boje, dužine 5,51 metara, pogonjen vanbrodskim motorom snage 90 konjskih snaga, njemačke zastave.

Od siline udara nesretni njemački kupač zadobio je po život opasne ozljede, te je nedugo potom nažalost i preminuo.

Djelatnici rovinjske Ispostave i pulske Kapetanije nakon uzimanja izjava od očevidaca utvrđuju uzroke ove pomorske nesreće i obavljaju očevidne radnje na njemačkom plovilu. Policijska istraga također je u tijeku.